Puheenjohtajan palsta

 

Tietojen suojausta                                                                 19.6.2018


 

Tämän kevään aikana Pyrinnön johtokunta on joutunut pohtimaan EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutuksia seuratoimintaan. On mietitty, mikä on henkilörekisteri ja mitä henkilörekistereitä meillä seurassa on ja miten niitä käytetään. Asetuksen voimaantulo on ollut tiedossa jo pidempään, mutta esim. SUL:n taholta ei ole tullut seuroille juuri minkäänlaisia ohjeita. Lähinnä vastaus kysymyksiin on ollut, että ”odotellaan ja katsotaan”.

Pyrinnössä henkilörekisteriksi on tunnistettu mm. kilpailujen lähtö- ja tuloslistat. Näissä listoissa henkilön nimeen yhdistyy jokin henkilöä yksilöivä tieto. Pyrinnön kilpailuiden osallistujista suurin osa on alle 16-vuotiaita lapsia, joten kysymystä on pohdittu erityisen tarkkaan. Ensimmäiset rekisteriselosteet on laadittu ja käsitelty johtokunnassa. Ne löytyvät nyt seuran kotisivuilta. Seurakisoihin kotisivujen kautta ilmoittautujalle uusi asetus näkyy siinä, että ilmoittautumisen yhteydessä kysytään suostumus. Lähtö- ja tuloslistojen lisäksi henkilörekistereitä ovat mm. erilaiset whatsapp-ryhmät ja muut listat talkoolaisista. Jäsenrekisterin osalta selosteen laatiminen on vielä kesken. Kesän ja syksyn aikana on tarkoitus käydä läpi jäsenrekisterissä tällä hetkellä olevat jäsenet ja siivota rekisteristä pois ne, ketkä eivät ole jäsenmaksuaan maksaneet. Jäsenrekisterinkin seloste tulee aikanaan kotisivuille. Tietosuoja-asetukseen ja sen soveltamiseen liittyvät kysymykset ja palautteet voi laittaa puheenjohtajalle (maria.luomaaho(at)gmail.com).

Saukonkallion tanssit pyörähtivät käyntiin tällä viikolla. Näihin tarvitaan tänäkin keväänä useita talkoolaisia eri tehtäviin. Talkoihin ilmoittautuminen tapahtuu kotisivujen kautta. Kesän aikana järjestetään myös muutamia isompia kisoja urheilukentällä ja näihinkin tarvitaan melkoinen joukko talkoolaisia. Toivottavasti nähdään talkoiden merkeissä kesän aikana!

Iloista kesää!


Maria